SeePROG programator

SeePROG – programator serijskih EEPROM-a = 3000 RSD + troškovi dostave

SeePROG programator

SeePROG je programator starije generacije čija je osnovna namena programiranje serijskih EEPROM-a
Po pitanju broja podržanih serijskih EEPROM-a ovaj programator je i dan danas neprevaziđen i ni jedan drugi postojeći programator ne podržava toliki broj različitih serijskih EEPROM-a.

Radi se o programatoru koji nije baš za svakoga.
Ako vam je za rad dovoljan programator koji podržava osnovne familije serijskih EEPROM-a ( 24C, 93C, SPI i sl. ) bolje je nabaviti neki savremeni univerzalni programator.
Ako se bavite malo specifičnijim stvarima ( dekodiranje auto radia i sl. ) gde možete naleteti na serijske EEPROM-e za koje je retko ko ikada i čuo da postoje, u takvim slučajevima vam je potreban SeePROG.

Spisak podržanih kola se može skinuti sa: http: //bleha. net/sw/seepdev. zip

Komplet sadrži:

– Zalemljen i ispitan modul programatora

– Kabl za vezu programatora sa računarom (LPT port)

– Mrežni adapter – ispravljač

– Uputstvo za korišćenje (uvod u rad sa programatorom) u vidu papirne knjižice

+ dodatni modul – adapter ploča za SMD serijske EEPROMe. Adapter se koristi tako što na njega zalemite SMD serijski EEPROM, pa onda adapter ubodete u podnožje na programatoru.

– LINK odakle se može skinuti potreban softver + velika kolekcija EEPROM DUMPova za servis raznih uređaja (TV, auto radio, bežični telefoni itd. . . )

—————————————————–
NAPOMENA:

SeePROG je programator koji se na računar povezuje preko paralelnog porta. Računar mora da poseduje paralelni port integrisan na ploči ili u vidu port kartice (PCI LPT port i sl. ). Programator se ne može koristiti preko USB to LPT konvertera i sličnih adaptera.

Paralelni port mora da bude potpuni paralelni port sa EPP ili ECP+EPP mogućnostima (ovo možete proveriti u BIOS-u svog računara). Svi DeskTop računari imaju ovakav paralelni port, ali ne i svi LapTop računari. Kod LapTop računara se može pojaviti i problem sa nekompletnim paralelnim portovima. Da biste mogli da izvršite proveru funkcionalnosti paralelnog porta vašeg računara javite mi se porukom i ja ću vam poslati LINK na sliku gde je objašnjeno kako se uz pomoć jedne diode i odgovarajućeg softvera ista može obaviti.
—————————————————–

SLOBODNO PITAJTE SVE ŠTO VAS ZANIMA. NEMOJTE LICITIRATI SVE DOK NISTE 100% SIGURNI DA JE BAŠ OVO ONO ŠTO VAM JE POTREBNO.

MNOGI NE RAZLIKUJU TERMINE „SERIJSKI EEPROM“, „SERIJSKI FLEŠ“, „NOR FLEŠ“, „NAND FLEŠ“ i sl. pa ne bih voleo da dođe do zabune, jer SeePROG je namenjen serijskim EEPROM-ima i ako ga kupujete, uzimate ga za rad sa serijskim EEPROM-ima.

Na sva pitanja odgovaram relativno brzo.

 

Previous Post Next Post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *